За Ком.ЕКС
Слухови апарати
Производители
Въпроси и отговори
Контакти
ДСП
English

За Ком.ЕКС
Слухови Апарати
  Слухови апарати по вид
  По производители
Други продукти и услуги
Слухов апарат от Дирекция Социално Подпомагане
За производителите
Видове загуба на слуха
Грижи за слуховия апарат
Въпроси и отговори
Контакти
Полезни връзки
Карта на сайта
Начало > Видове слухови апарати

Има много различни слухови апарати според вида им. Да се намери такъв, който е подходящ зависи от нуждите, от възможностите и опциите, и най-важно от слуховата загуба на пациента. Много често слуховите апарати от една фамилия могат да бъдат вградени в различен по размер корпус.


ВИДОВЕ СЛУХОВИ АПАРАТИ:


Вътре-канални слухови апарати
Корпуса на този вид слухови апарати се прави по индивидуална отливка на клиента, който се побира изцяло в ушния канал. Обикновено се използва при малка загуба на слуха.

Модели: be by ReSound, ReSound Live, Ziga, AZURE, Metrix, ReSound Air, Plus5, Canta7, Canta2

Вътре-канални слухови апарати

Вътреушни слухови апарати
Корпуса на този вид слухови апарати се прави по индивидуална отливка на клиента, който се побира изцяло в ушната мида. Обикновено се използва при малка до средна загуба на слуха.

Модели: be by ReSound, ReSound Live, Ziga, AZURE, Metrix, ReSound Air, Plus5, Canta7, Canta2

Вътреушни слухови апарати

Задушни слухови апарати
Този вид слухови апарати могат да имат много различни размери и форми. Самият слухов апарат се носи и скрива зад ухото и е свързан с въздушна тръбичка до индивидуалната отливка на клиента. Използва се за всички видове загуба на слуха.

Модели: be by ReSound, ReSound Live, Ziga, AZURE, Metrix, PULSE, ReSound Air, Plus5, Sparx, Canta7, Canta2, Essence, Viking, TrimFlex, Match

Зад-ушни слухови апарати

Очила по костен път, слухови апарати очила
Тези слухови апарати са вградени изцяло в една от дръжките на очилата. Чуването се осъществява по костен път посредством вибрациите на костната слушалка, която трябва да прилепва до мастоидната кост. Подходящи са за пациенти с хронични отити, перфорирани тъпанчеви мембрани или екзема на ушния канал.

Модели: AN Evo1, Contact Evo1

Очила по костен път

Джобни слухови апарати
Тези слухови апарати имат отделен корпус за слуховия апарат и слушалка, която е свързана с тънък кабел до слуховия апарат. Обикновено тези апарати са най-мощни от всички други видове и за това се предписва при голяма загуба на слуха. Слухопротезирането може да се извършва по въздушен или костен път.

Модели: Apollon

Джобни слухови апаратиЗа Ком.ЕКС |  Слухови Апарати |  Производители |  Въпроси и отговори |  Контакти |  ДСП |  Карта на сайта
ComEX-Hearing.com© е запазена марка на фирма Ком.ЕКС ООД
 Всички права запазени - копирането, записването и въспроизвеждането на този уебсайт или части от неге е незаконно.